2014. szeptember 15., hétfő

X

Megsűrűsödtek a bejegyzések itt, de hát nagyon ingergazdag ez a hely.

Mivel már a diákigazolvány ügyintézéséhez is ocsmányirodába kell menni, na nem ott intézik, csak ott töltetik ki az első papír róla, szóval ma voltam, okosan inkább egy vidéki kisvárosban, mint a megyeszékhelyen, ahol következő hónapra már van is szabad időpont.

Ott történt, név, helyszín lényegtelen.

Cigányasszony piros kardigánban, befésült hajjal, olyan 60 körülinek kinéző. Tollászkodik a tükör előtt, végre rákerül a sor, odalöki a személyi igazolványát az ügyintéző úriembernek.
- De hát ez már évek óta lejárt!?
- Igen, már jó régen, há nem vettem észre.
- Jó, mindegy, csinálunk újat, addig kap egy ideigleneset. Itt legyen szíves aláírni... le tudja írni a nevét?
- Hát azt nem.
- Jól van... mire kell ez magának, csak nem megy szavazni?
- Mi?
- Választani tetszik?
- Ja igen.
- Kire kell most szavazni?
- Mi?
- Ki lenne a jó polgármester?
- Hát aztat én nem tudom...

És ennek ugyanannyit ér a szavazata, mint az enyém. Meg a tiéd, aki ezt el tudtad olvasni..

2 megjegyzés:

  1. Nálam is írtak alá 3 X-szel, ma pedig a mellettem ülő ügyintézőhöz jött egy házaspár, akik hatósági bizottságot (=bizonyítvány) szerettek volna a szocialista segélyhez. Szóval én már az ilyeneken meg sem lepődöm. Szerintem valami alapszintű politikaismereti vizsgát kellene csináltatni azokkal, akik el akarnak menni szavazni, csak sanszos, hogy így rohadt alacsony lenne a részvétel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyan. Az érettségi vizsgába kellene egy állampolgári ismeretek rész, aki azon átment, kap egy cetlit, aminek a felmutatásával jogosult szavazni. Ja, hogy nem mindenki érettségizik. Akkor a szakvizsgája mellé, vagy amit letesz 18 évesen. Aki nem tesz le semmit, annak szavazni se kell.

      Törlés

Na mondd..