2014. november 13., csütörtök

Csele

Mindig fura volt nekem a sztori, hogy fulladhatott bele II. Lajos egy patakba, mert ha már Mohács, legalább a Dunába fulladt volna, de arra még volt a magyarázat, hogy hát megáradt és páncélban volt. És ez is jellemző a magyarokra, hogy ennyi már elég. Azon már nem gondolkodnak tovább, hogy hát jó, vereség, de egy király azért aligha menekült egyedül. És ez is tipikus, inkább marad a romantikus hazugság, amit bekajálnak generációk, mint hogy belássuk: szegény gyereket kicsinálták magyar testvérei. Mondjuk azok, akik jobb uralkodót láttak Szapolyaiban, aki ott állt egy csinos hadsereggel amúgy egy köpésnyire, és akár segíthetett is volna, akár az oroszok Varsónál a felkelőknek, de mondjuk nem akart. Mohácsot is maguknak csinálták a magyarok, nemzetünk temetője, hát az. Nemzetetek temetője.

Minden a lehető legszarabbul van jelenleg, és egy aftatenger fog kinőni a pofámban, ha ez tényleg az idegességtől van, mert abból jut mostanság bőven. Megyünk hónap végén Bátaszékre emlékművet avatni.


5 megjegyzés:

 1. Mohács tipikus példája a magyar mentalitásnak. Valamire mindig rá tudjuk fogni a saját szerencsétlenségünket: törökök, Habsburgok, komcsik, zsidók, Bern '54, Irapuato '86. Egyébként tényleg érdemes lenne utánajárni, hogy vajon úgy halt-e meg Lajos, ahogyan a törikönyvekben tanítják.

  VálaszTörlés
 2. Pont tegnap fogalmazta meg egy kedves barátom, hogy az egyik első mondat, amit a magyaroknak meg kell tanítani egy idegen nyelven: "Nem az én hibám volt." Nagyon rossz a mentalitás itthon és ez alapvetően a történelemben is megfigyelhető.

  VálaszTörlés
 3. Mohácson állítólag (brit tudósok szerint) azért kellett kikapni, mert kicsivel előtte valakinek eszébe jutott, hogy mi lenne, ha megadóztatnák a Fuggereket, azok meg beintettek, és nem csak távoztak, de minden kereskedelmi partnerüknek is megtiltották, hogy támogatást adjanak a magyaroknak. Vagy ilyesmi. Nándorfehérvárnál még ugye volt pápai meg nemzetközi segítség, Mohácsnál valamiért nem. Saját erőből meg a kereszténység védőbástyájának ennyire futotta. De ezt tudja minden mélymagyar is, csak kicsit másképp adja elő :D http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=32785

  A történelemkönyvek tele vannak hülyeséggel, és nem azt a korszakot éljük, amikor esetleg azirányba írják őket át, hogy "hát ja, lehet ezt mi rontottuk el".
  Mi történt 1986-ban? :D

  VálaszTörlés
 4. Jézusmária... :D Szerintem kezdjünk el mi is poénból gyártani ilyen zsidó összeesküvés-elméleteket a hazánkat ért csapásokról.
  1986-ban a labdarúgó világbajnokságon ütöttek ki minket a szovjetek 6:0-ra, és állítólag amiatt szar azóta is a magyar foci. Már várom, hogy a brazilok mikor süllyednek vissza a mi szintünkre a németektől kapott pofon után.

  VálaszTörlés
 5. Igen, egy kikapás után a természetes reakció, hogy aki addig tudott focizni, utána már nem fog. Jajistenem..
  Áh, én zsidóbérenc vagyok sajnos, és csak az ellenkező oldal megy.

  VálaszTörlés

Na mondd..